Is de ‘biskie’ een nieuwe culinaire trend?

© Cutter & Squidge

Het laatste culinaire wapenfeit in de categorie ‘het beste van twee werelden’ was de cronut, waarbij een croissant en een donut gecombineerd werden. De ‘biskie’ doet er nog een schepje bovenop, het is een mengeling van ‘cookie, cake en biscuit’.

Het laatste culinaire wapenfeit in de categorie ‘het beste van twee werelden’ was de cronut, waarbij een croissant en een donut gecombineerd werden. De ‘biskie’ doet er nog een schepje bovenop, het is een mengeling van ‘cookie, cake en biscuit’.

Het idee van de cronut, afkomstig van een New Yorkse bakkerij, is ondertussen al een jaar oud. Hoog tijd dus om iets nieuws te proberen. Twee Britse zussen hopen met de biskie de cronut naar de kroon te steken. Wij willen het alleszins wel eens proeven.

De biskie is een gebakje dat iets weg heeft van een macaron en een ‘whoopie pie’ maar ook weer helemaal anders is. Twee koekjes vormen de buitenlaag van het dessert met binnenin een botercrème die ze erg licht proberen te houden. Het gebakje bevat dus het krokante van biscuit, de textuur van cookies en het smeuïge van cake.

Zussen Annabel en Emily van de Cutter & Squidge bakkerij in Londen ontwierpen de biskie, omdat het hun passie is om nieuwe dingen te ontdekken en te bakken. Ondertussen hebben ze al twaalf verschillende smaken gecreëerd, waaronder melkchocolade met gezouten karamel en groene thee met witte chocolade en framboos.

De twee zussen denken ook aan de lijn van hun klanten. Ze proberen met natuurlijke producten te werken, proberen de vetten te beperken waar mogelijk en gebruiken de helft minder boter en suiker als gewoonlijk voor hun botercrème. We kunnen deze snack natuurlijk geen gezonde hap noemen, maar het is dessertje om met mate van te genieten. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content