In het zog van de Belgische finalist voor San Pellegrino Young Chef 2018: 'Ik had mezelf beloofd hieraan mee te doen'

14/05/18 om 16:34 - Bijgewerkt om 17:30

De prestigieuze tweejaarlijkse wedstrijd San Pellegrino Young Chef zit er weer op. Geen Belgische winnaar dit jaar, al mogen we zeker trots zijn op zijn prestatie.

Een rolletje van Belgisch konijn, orgaanvlees en kleine hersenen, biologisch witloof en een saus van donker bier: in dit gerecht comprimeert Frédéric Chastro al zijn ervaring. Chastro is de jonge chef die ons land afgelopen weekend in Milaan vertegenwoordigde voor de San Pellegrino Young Chef Award. Zijn vader is Colombiaan en zijn moeder Française. Hij groeide op in Colombia en hij ging naar de koksschool in Frankrijk. Daarna begon hij te werken voor Wout Bru in de tijd dat er twee Michelinsterren op diens koksvest prijkten. 'Dat was mijn eerste link met België. De andere chefs in de keuken lachten er toen mee dat ik zou eindigen met een Belgisch lief - en zo geschiedde. Toen ik Adriana tegen kwam, hebben we vier jaar lang samen gekookt in restaurants in Colombia en Frankrijk voor we naar België verhuisden.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners