Hoe het land van de ceviche steeds centraler op de culinaire wereldkaart komt te staan

25/09/17 om 13:07 - Bijgewerkt om 18:43

De volgende opkomende trend in de keuken komt uit het land van de Inca's. Welkom in Peru, oord der culinaire geneugten.

Het is al langer geweten: de Peruviaanse cuisine zit stevig in de lift. In het voorjaar werd het land voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste culinaire bestemming tijdens de World Travel Awards. De recentste lijst met vijftig beste restaurants ter wereld telt maar liefst drie zaken in de hoofdstad Lima, waarvan twee in de top tien. In wereldsteden als Londen, Parijs en New York schieten Peruviaanse eethuizen als paddenstoelen uit de grond. En hoewel de trend hier te lande nog niet echt is komen overwaaien, is de zoektocht naar een lekker adres met ceviche op de kaart niet langer onbegonnen werk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners