Hoe de nazaten van een Oost-Vlaamse molenaar al 150 jaar lang een icoon bakken

23/11/17 om 09:55 - Bijgewerkt om 17:14

Peperkoek is zo Belgisch en vanzelfsprekend dat kwatongen het gebak wel eens banaal zouden durven noemen. Maar is dat het ook? En hoe houd je een oeroud product zonder franjes interessant? We gingen verhaal halen bij de grootste Belgische peperkoekbakker.

Vondelmolen hoort met bijna zeven miljoen kilogram peperkoek per jaar bij een van de drie grootste bakkers ervan in Europa. Dat is niet niks, maar toch heerst er op de terreinen van het bedrijf vooral veel rust. De vogels vliegen naarstig heen en weer tussen de fruit- en notenbomen en zingen ongehinderd hun lied. Weinig doet vermoeden dat er achter de muren met een stevig tempo wordt gekneed en gebakken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners