Het verhaal achter de Old Fashioned: 'De whisky is de ster van de show'

02/11/17 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

De cocktailklassieker Old Fashioned mag dan goed tweehonderd jaar oud zijn, hem bereiden volgens de regels van de kunst is geen koud kunstje. Bartender bij Cocktails at Nine (Antwerpen) Naushad Rahamat deelt zijn tips en valkuilen.

Een Old Fashioned: je neemt een elegant glas, legt er een met angostura bitters besprenkeld klontje suiker in, voegt wat druppels sodawater toe om het op te lossen, een goeie scheut whisky erbij, wat ijsblokjes, roeren met een lange lepel, en klaar. Het lijkt zo makkelijk, en toch kan het resultaat al eens tegenvallen. Bijvoorbeeld omdat de cocktail niet genoeg gekoeld of te waterig is. 'Ik denk dat iedereen hem kan maken, maar het vergt inderdaad wel wat techniek', zegt Naushad Rahamat (27), bartender van Cocktails at Nine (Antwerpen) en grote fan van de klassieker onder de cocktails.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners