Het perfecte eindejaarsmenu volgens... Stephanie Bex (Koken op hakken)

22/12/16 om 10:23 - Bijgewerkt op 20/12/16 om 17:17

Stephanie Bex van Koken op Hakken sluit deze eindejaarsreeks klinkend af. Met haar menu toont ze duidelijk haar klassiekers te kennen, maar ze brengt hen toch met een twist.

Het perfecte eindejaarsmenu volgens... Stephanie Bex (Koken op hakken)

Mousse van passievrucht (zie onder) © Koken op hakken

Wat vind jij belangrijk op een eindejaarsfeest?

Gezellig samenzijn is het allerbelangrijkst. Door kaarsjes aan te maken, een leuk muziekje op te zetten en wat kerstdecoratie te voorzien creëer je al een gezellige sfeer!

Wat mag er echt niet ontbreken op de feesttafel?

Op een lekker stukje (zuurdesem)brood met wat goede boter of olijfolie en grof zout ben ik echt verzot. Dat mag dus zeker niet ontbreken op de feesttafel!

Het perfecte eindejaarsmenu volgens... Stephanie Bex (Koken op hakken)

© Koken op hakken

Wat wil je dit jaar zeker niét zien tijdens feesten?

Voor mij geen overdadig aantal menugangen of zware gerechten aub! Het is de bedoeling dat je verzadigd van tafel gaat maar zeker niet met gevoel dat je je zwaar overeten hebt.

Bezorgt etentjes organiseren jou stress? (En wat doe je om die te counteren?)

Mits een goede voorbereiding zijn etentjes niet stresserend. Zorg voor voldoende voorbereidingstijd, maak gerechten die je al een keertje op voorhand geprobeerd hebt en kies voor receptjes waarvan je al veel in mise-en-place kan klaarzetten zodat je tijdens je etentje niet heel de tijd in de keuken moet staan.

Heb je een vaste feesttraditie?

De chocoladetaart van mijn oma, die is er al 25 jaar bij! Het is een echt familierecept geworden ondertussen.

Onze partners