Harald Wohlfahrt, sterrenchef in het Duitse Zwarte Woud: 'Toch eet ik nog graag bratwurst'

31/10/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 02/11/17 om 13:08
Uit Knack Weekend van 01/11/17

Vergeet de eeuwige schnitzel, Duitsland is gastronomisch een topbestemming geworden. Eén man heeft in die evolutie een hoofdrol gespeeld: Harald Wohlfahrt. Wij ontmoetten hem in zijn driesterrenrestaurant Schwarzwaldstube, in het hart van het Zwarte Woud.

Het is bij het grote publiek nog niet doorgedrongen, maar culinair heeft Duitsland een opmerkelijke transformatie ondergaan, met een nieuwe lichting chefs die zich kunnen meten met collega's uit meer gereputeerde landen. De pionier van de neue Deutsche Küche heet Harald Wohlfahrt (61).
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners