Gin is weer populair

Vintage cocktails zijn weer in. Met dank aan de populariteit van gin. Check onze cocktailrecepten.

Vintage cocktails als dry martini en gin-tonic zijn weer helemaal terug. Aan de basis van deze comeback ligt de populariteit van de Bombay Sapphire, die als basis van gin-tonic furore maakt bij koks. De hitte van het fornuis maakt de koks dorstig en dan is een fijne, kruidige gin-tonic de ideale highball-cocktail (geestrijke drank aangelengd met een flinke dosis niet-alcoholische drank).

Door de populariteit van de Bombay Sapphire besloot de Belgische verdeler ook de oorspronkelijke Bombay Dry Gin op de markt te brengen. Het recept dateert uit 1761 en is gebaseerd op jeneverbessen en andere kruiden als engelwortel, citroenschil, amandelen, zoethout, liswortel, kaneel en korianderzaad.

De Bombay Dry Gin is verpakt in een heldere, transparante fles, terwijl de Sapphire te herkennen is aan de opvallende, helderblauwe fles. In het recept van de Sapphire (1987) ligt de verhouding tussen de extracten anders en kwamen er twee extra, dure kruiden bij (cubebabessen en paradijskorrels).

Check onze cocktailrecepten met gin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content