Gezond genieten: 5 recepten van voedingsdeskundige Sandra Bekkari

11/02/16 om 09:51 - Bijgewerkt om 10:16

Ook in haar nieuw boek 'Nooit meer diëtene' focust voedingsdeskundige Sandra Bekkari op een gezond, evenwichtig voedingspatroon, hoe je het kunt aanleren en wat je doet wanneer de verleiding groot wordt. Met recepten.

Gezond genieten: 5 recepten van voedingsdeskundige Sandra Bekkari

© Foodphoto Ghent

In haar eerste boek coacht Sandra Bekkari hoe je jezelf in zeven eenvoudige stappen een gezond voedingspatroon kan aanleren. Zelf noemt de voedingskundige het de sana-methode, een methode die ze samen met koks en wetenschappers ontwikkelde. Het is een effectieve aanpak om (dagelijks) een gezonde levensstijl te ontwikkelen, zonder in te boeten aan culinair genot. Van het ontbijt tot de middaglunch, diner en dessert.

Het vervolg, 'Nooit Meer Diëten 2', focust vooral op de moeilijke momenten, als de verleiding (te) groot wordt. Denk bijvoorbeeld aan feestjes, wanneer je 'vergeet' om 'nee' zeggen of wanneer het heel even een onmogelijke opdracht wordt. Met praktische tips, dagschema's, extra aandacht voor het verband tussen voeding en stress, en vooral 60 nieuwe recepten (inclusief meeneemlunches) biedt Bekkari soelaas.

Ter kennismaking: vijf lekkere, eenvoudige en gezonde recepten uit het kookboek. De ingrediënten vind je telkens in de supermarkt of in de natuurwinkel. Smakelijk.

Granola met quinoa, kokos en vers fruit. Klik hieronder voor het recept.

Granola met quinoa, kokos en vers fruit. Klik hieronder voor het recept. © Foodphoto Ghent

DE RECEPTEN

Voor een gezond ontbijt: granola met quinoa, kokos en vers fruit (glutenvrij)

Soep: minestrone (glutenvrij)

Meeneemlunch: volkorenwrap met avocado, mango, feta en chia

Hoofdgerecht: zuiderse tajine van konijn (glutenvrij)

Dessert: fruitpizza (glutenvrij)

'Nooit meer diëten 2' is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts, 24,95euro.

(DB)

Lees meer over:

Onze partners