Gezellig tafelen: drie restaurants en hun aparte invulling

06/03/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 23/03/18 om 11:31
Uit Knack Weekend van 07/03/18

Sommige chefs kiezen op zondag voor familiale gezelligheid. Zoals in deze drie restaurants: er worden grote stukken vlees gebraden, er rennen kinderen door de zaal of er staan zeven chefs in de keuken, in plaats van één.

'Sunday roast' in Sail and Anchor (Berchem)

Op zondag wordt bij restaurant Sail and Anchor geen gastronomisch tasting menu geserveerd, zoals op alle andere dagen. Die dag brengt de Britse chef Michael Yates tijdens de Sunday roast een ode aan zijn thuisland, in drie gangen. 'Het menu start met een licht voorgerechtje', vertelt Michael. Want de honger wordt gespaard voor het hoofdgerecht: een groot stuk traag gegaard vlees waar een heel gezelschap van kan eten. 'We serveren rosbief én gebraden buikspek, zo hoeft niemand te kiezen. Voor het rundgebraad gebruiken we de picanha - een staartstukje dat zich spectaculair goed laat grillen.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners