Gegratineerde zeetong met mosterdsaus, radijzen en champignons
Voor 4:
Voor 4:
4 zeetongen (gegut en gestroopt, maar op hun geheel)
boter
peper en zout
1 bos radijzen
100 g champignons
verse bieslook
Voor de mosterdsaus:
500 g boter
3 eierdooiers
het sap van een halve citroen
2 el Dijonmosterd
2 dl room
peper en zout
Maak eerst de saus. Laat de boter smelten. Klop in een pan de eierdooiers met het citroensap, de mosterd en een scheut water tot een gebonden schuim. Voeg nadien al kloppend de boter toe tot een dikke saus ontstaat. Klop de room eronder en kruid met peper en zout.
Bak de zeetongen net gaar in boter. Kruid ze licht met peper en zout. Schik ze op individuele borden en overgiet met de saus. Gratineer onder de grill (in ongeveer 5 min.). Werk de borden af met plakjes radijs en schijfjes rauwe champignon. Versier eventueel met verse bieslook.
Tijd: 40′
Moeilijk: 3
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier