Geen champagne, wel minstens even smakelijk: 12 bruisende alternatieven

28/11/17 om 21:00 - Bijgewerkt op 09/12/17 om 17:38

Wie feest zegt, denkt champagne. Maar er zijn ook goedkopere alternatieven, die even smakelijk kunnen zijn. Hier alvast twaalf flessen die de moeite waard zijn.

De beste methode om schuimwijn te maken, is de méthode champenoise. Daarbij laat men een witte (of rosé) wijn, door toevoeging van gist en suiker, een tweede keer gisten in de fles, met koolzuurbelletjes tot gevolg. Nadien blijft de schuimwijn een aantal maanden rijpen op zijn gistrest, en wordt een bepaalde dosis likeur toegevoegd als aanzoeting.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners