Gebakken jakobsschelpen met rammenas, broccoli en sumakboter

06/05/15 om 18:41 - Bijgewerkt om 18:41

Gebakken jakobsschelpen met rammenas, broccoli en sumakboter

Gebakken jakobsschelpen met rammenas, broccoli en sumakboter © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 middelgrote rammenas

1 kleine broccoli (in roosjes)

1,5 dl room

peper en zout

nootmuskaat

12 tot 16 verse jakobsschelpen

boter

1 el sumak (Turkse specerij)

Snij een 20-tal flinterdunne plakken van de rammenas en droog gedurende 30 min. in een oven van 100 °C met de ovendeur op een kier. De plakken rammenas zullen nog half zo groot zijn.

Kook de broccoliroosjes gaar en mix ze fijn met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Snij nog een 30-tal flinterdunne plakken van de rammenas.

Bak de jakobsschelpen glazig in boter. Kruid ze licht met peper en zout en haal uit de pan. Snij ze overlangs middendoor. Leg op de onderste helft eerst een plak verse rammenas, daarop wat broccolimousse en dan weer een plak rammenas. Dek af met de bovenste helft van de jakobsschelp. Schik op borden en overgiet met de bakboter waaraan de sumak werd toegevoegd. Werk af met de gedroogde rammenas.

Onze partners