Gastronomie in de grootkeuken: 'Wij willen positieve verhalen brengen, want die zijn er wel degelijk'

24/04/17 om 10:19 - Bijgewerkt om 11:16

Met zijn Catering Awards richt gastronomiegids Gault&Millau zijn pijlen sinds enkele jaren op de grootkeukensector. Hoewel die regelmatig de wind van voren krijgt, wil Gault&Millau een positief verhaal brengen. 'Want er zijn ook heel wat spelers in het veld die het wél heel goed doen.'

De Franse gastronomiegids neemt al jaar en dag menig restaurantkeuken onder de loep, en sinds 2015 staan ook de grootkeukens op hun beoordelingslijst. 'We merkten dat de kwaliteit van maaltijden in openbare instellingen steeds meer aandacht krijgt, zowel van media als in de privésector', zegt Marc Declerck, CEO van Gault&Millau. 'De bedoeling van ons project is om het niveau wat op te krikken', klinkt het. 'Een keer zondigen op restaurant is een eigen keuze. Maar ook wie dagelijks vasthangt aan een bedrijfscafetaria ziekenhuis - en dus eet wat de pot schaft - heeft recht op gezonde maaltijden.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners