Franse superchef Frédéric Chabbart reist wereld rond en settelt in Antwerpen

20/03/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 22/03/18 om 11:22
Uit Knack Weekend Regionaal van 21/03/18

Een halfjaar na de sluiting werden Dôme en ook de visbistrot Dôme sur Mer overgenomen door de Franse chef Frédéric Chabbart en zijn Filipijnse vrouw Evangeline. Hoe belandt een globetrotter, die in wereldsteden als Londen, Parijs, San Francisco, Kuala Lumpur en Hongkong werkte, uiteindelijk in Antwerpen?

Frédéric Chabbert droomde naar eigen zeggen al enkele jaren van een eigen restaurant. Hij begon al heel jong als commis in het tweesterrenrestaurant Le Cerf in Marlenheim. Zestien jaar later was hij chef-kok in sterrenrestaurant Petrus van hotel Island Shangri-La Hong Kong, waar hij veertien koks tot zijn beschikking had en acht jaar bleef. 'In de 25 jaar dat ik als kok in grote huizen werkte, deed ik veel ervaring op', zegt hij. 'In mijn laatste job als Group Executive Chef van La Table D'Hugo Desnoyer in Parijs en Tokio was ik verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, de menu's, de training van het personeel en het contro...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners