Feestelijk vijfgangenmenu van Matthieu Beudaert

04/12/12 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Bron: Knack Weekend

2012 is het jaar van de Grote Doorbraak voor Matthieu Beudaert. Hij werd uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar. Zijn restaurant Table d'Amis in Kortrijk kreeg een eerste Michelinster.

Feestelijk vijfgangenmenu van Matthieu Beudaert

© Pieter De Kersgieter

2012 is een topjaar voor Matthieu Beudaert. De rijzende ster van de Belgische gastronomie werd dit jaar door Gault & Milliau bekroond met de titel van Jonge Chef van het Jaar. Kort daarop promoveerde de Michelingids zijn restaurant Table d'Amis in Kortrijk met eerste ster.

Beudaert kookt beheerst en puur. In de keuken streeft hij naar pure smaken die een weerspiegeling vormen van onze traditionele eetcultuur. Smaak, eenvoud en gezondheid, daar draait het bij de jonge chef om. Dat blijkt ook uit zijn vijfgangenmenu voor de feestdagen. Een culinair feest voor de smaakpapillen! (DB)
MENU TABLE D' AMIS

Amuse: Gegrilde pijlinktvis met zure room en gedroogde reypenaer---------- ----------- Gestoomde coquilles met koolrabi en thee van coquilles met verjus---------- ----------- Gegrilde tarbot met bloemkool---------- ----------- Hazerug met walnootmelk en gepofte knolselder---------- ----------- Citroengranité met yoghurt

Praktische info restaurantTable d'Amis, Walle 184, 8500 Kortrijk
Tel. 056 32 82 70
E-mail: info@tabledamis.be

Lunch vanaf 12u00 tot 14u00
Diner vanaf 19u00 tot 21u00.
Gesloten op zaterdagmiddag, zondag & maandag, inclusief de feestdagen.

Onze partners