Eten in 2016: de opstand van het gezond boerenverstand

28/12/16 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:30

De afgelopen jaren werd een hevige strijd gestreden tussen de voedingsindustrie, de wetenschap, gezondheidsgoeroes en de 'gewone' mens. In 2016 lijkt de strijd stilaan beslecht: dit jaar zal geboekstaafd worden als het jaar waarin we allemaal weer lekker gewoon mochten beginnen doen.

Al een tijdje wordt de keuken van onze (groot)moeders in twijfel getrokken: eten we niet te veel koolhydraten? Moeten we al het vet uit ons menu schrappen? En wat met vlees? Is suiker eten vragen om overgewicht? De afgelopen jaren werden heel wat verwoede discussies gevoerd waarbij voedsel een even gevoelig onderwerp bleek als religie of politiek. Het ene kamp promootte het verorberen van zoveel mogelijk vlees en vetten, een bonte schare bloggers en Instagrammers startte een quinoa- en avocadocultus, en nog een van de vele andere groepen zweerde bij de kracht van rauw eten. Al die verschillende diëten stonden op verschillende vlakken lijnrecht tegenover elkaar, maar hadden toch één gemeenschappelijke consensus: er moet iets grondig veranderen aan hoe we al generaties lang eten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners