Elegante hapjes

24/12/12 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Bron: Knack Weekend

'Amuusjes' zorgen voor extra glans bij het aperitief en ze scherpen op elegante wijze de honger. Intussen overbruggen ze de wachttijd naar het serieuze werk.

Elegante hapjes

Vandaag investeren heel wat koks extra tijd, energie en geld in een elegant wachtbordje met de meest exquise delicatessen. Vooral in sterrenzaken krijg je na wat rauwkost, olijfjes of zelfgebrande nootjes een heel regiment van delicieuze, uiterst decoratieve en technisch kunstige hapjes bij het aperitief. In sommige toprestaurants zijn een aantal koks daar tegenwoordig zelfs voltijds mee bezig.

Ook wie thuis gasten ontvangt, kan met eenvoudige en toch leuk ogende hapjes een feestelijke toon zetten. Wij serveren twaalf smakelijke en vooral sappige hapjes rond vier thema's: schelpdieren, vis, groenten en vlees, en gevogelte. De recepten zijn telkens berekend voor vier personen.

Recepten

Hapjes met schelpdieren
Sint-jakobsschelpen met bloedsinaasappel
Spaanse mosselen met paprikavinaigrette Sushi van venusschelpen

Hapjes met vis
Drie keer ansjovis
Blini met gerookte paling
Ratte-aardappel en sprot
Hapjes met vlees en gevogelte
Hoisin-rosbiefrolletjes
Tandoori-kwartelbilletje
Sesamkip

Hapjes met groenten
Bruschetta mozzarella & mizuna
Gevulde kerstomaatjes
Minipaprika met rijst

Lees meer over:

Onze partners