Eerste Michelinster voor nieuw restaurant Piet Huysentruyt

In juni 2013 opende Piet Huysentruyt zijn gloednieuwe restaurant Likoké in Les Vans. Hij werd in oktober verkozen tot ‘ontdekking van het jaar’ door Gault&Millau. Nu is ook de eerste ster binnen, dat meldt Le Guide Michelin via Twitter.

In juni 2013 opende Piet Huysentruyt zijn gloednieuwe restaurant Likoké in Les Vans. Hij werd in oktober verkozen tot ‘ontdekking van het jaar’ door Gault&Millau. Nu is ook de eerste ster binnen, dat meldt Le Guide Michelin via Twitter.

“Dit is onbeschrijflijk”, zegt Huysentruyt in een reactie aan Belga. “Een normale mens kan zoiets niet beseffen. Het moet te vergelijken zijn met het winnen van een olympische medaille of de Champions League.”

De uitdaging die Huysentruyt op zijn vijftigste aanging – een nieuw restaurant openen om zijn gasten een topervaring voorschotelen – werkt. In augustus vorig jaar werd de zaak ook al opgemerkt door de invloedrijke culinaire site Wbpstars.com en gebombardeerd tot restaurant van de maand.

Likoké heeft zestien couverts in de zaal, een gastentafel in de keuken, twee bevoorrechte plaatsen bij de piano, en wordt gerund in samenwerking met de talentvolle Wouter Van der Vieren (ex-Clandestino, één Michelinster). (BELGA/DB/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content