Eerste EXKi-restaurant in New York zwaait de deuren open

01/07/14 om 17:46 - Bijgewerkt om 17:46

Bron: Knack Weekend

EXKi, de Belgische fastfoodketen voor gezonde producten, heeft een eerste restaurant in New York geopend. Park Avenue South werd gekozen als locatie voor de Amerikaanse vestiging van de restaurantketen die werkt met seizoensgebonden recepten en producten.

Eerste EXKi-restaurant in New York zwaait de deuren open

© Facebook

EXKi, de Belgische fastfoodketen voor gezonde producten, heeft een eerste restaurant in New York geopend. Park Avenue South werd gekozen als locatie voor de Amerikaanse vestiging van de restaurantketen die werkt met seizoensgebonden recepten en producten.

EXKi telt momenteel meer dan 75 restaurants in heel Europa, maar had tot nu toe nog geen enkele vestiging aan de andere kant van de oceaan. Met dit restaurant in Manhattan kunnen de Amerikanen kennis maken met het Belgische concept. Op een boogscheut van de beroemde Flatiron Building kunnen ze zich vanaf nu tegoed doen aan verse gerechten met seizoengroenten van eigen bodem.

Jong en dynamisch doelpubliek

Na twee jaar intensieve voorbereidingen werd het huurcontract getekend in augustus 2013 en begonnen de verbouwingswerken in oktober van datzelfde jaar. Het Flatiron District vormt de schakel tussen het zakelijke en showbiz georiënteerde "Midtown" en de "Downtown" en is volgens de organisatie de ideale plaats om de eerste EXKi in New York te openen. De Amerikanen herdoopten het district tot "Silicon Alley" omdat het heel wat internet start ups telt. Hier werken vaak jonge mensen die nood hebben aan een plaats waar ze snel bediend worden én gezonde en natuurlijke voeding kunnen kopen. De ideale doelgroep voor EXKi dus.

Aanpassen aan Amerikaanse markt

Laurent Kahn, die er al sinds het begin van het EXKi-avontuur in 2000 bij is, paste samen met zijn vijfkoppig team het EXKi-concept aan de plaatselijke verwachtingen aan. De naam EXKi, het groene logo met de wortel, de belofte om "op natuurlijke wijze te koken" en het respect voor het milieu blijven ongewijzigd. De openingsuren, het aantal ter plaatse bereide gerechten en het aantal teamleden breiden wel uit. Een aantal New Yorkse chefs, zoals Galen Zamarra (Mas farmhouse en Mas grillade) passen de recepten aan de plaatselijke smaken aan.

Eind 2014 en begin 2015 volgen nog andere openingen van EXKi in de "Big Apple". (LP)

Lees meer over:

Onze partners