Eenvoud smaakt: topchef Massimo Bottura kookt met restjes

23/01/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 25/01/18 om 10:51
Uit Knack Weekend van 24/01/18

Massimo Bottura, een van de beste chefs van de wereld, is een frontman in de strijd tegen voedselverspilling. In zijn boek Brood is goud toont hij, samen met 45 bevriende topkoks, hoe je met nederige, vaak 'verloren' ingrediënten heerlijke gerechten kunt maken.

In 2015, tijdens de Expo van Milaan, zette Massimo Bottura een revolutionaire gaarkeuken op voor behoeftigen, de Refettorio Ambrosiano. De chef van het driesterrenrestaurant Osteria Francescana (Modena) daagde meer dan vijftig topkoks van over de hele wereld uit om er te komen koken met voedseloverschotten die elke dag verzameld werden in de stad en op de Expo. De locatie, een...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners