Een blik achter de schermen van de San Pellegrino Young Chef Award

29/05/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 11:57
Uit Knack Weekend van 30/05/18

Tijdens Milano Food Week wordt elk jaar 's werelds beste jonge chef gekozen. De selectieprocedure, de voorbereidingen en de wedstrijd zijn zenuwslopend. Is een deelname al die inspanningen wel waard?

Tijdens de briefing aan de chefs kregen de kandidaten als eerste regel mee om geen messen of vorken naar de jury te gooien. Gelukkig snappen de chefs dat dit bij uitbreiding ook geldt voor de fotografen, cameramannen, bloggers, pers en collega's die op hun vingers staan te kijken en soms gevaarlijk ver over het werkblad leunen om hun keuken- geheimen te ontfutselen. Als dieren in de zoo worden de jonge chefs geobserveerd terwijl op een digitale klok de rode cijfers verspringen in de richting van het eind- uur. Met dat verschil dat hun tijdelijke hechtenis volledig vrijwillig is. En dat het gezien kan worden als deel van de uitdaging: presteren onder extreme druk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners