Drinken als een Zwitser: bergwijnen van topdomeinen

16/01/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 14:27

Bron: Knack Weekend

Nog nooit een Zwitserse wijn geproefd? Logisch, je vindt ze nauwelijks. 99% van de productie wordt door de Zwitsers zelf opgedronken. Wij trokken naar de Alpen, op zoek naar de drank die ze liever voor zichzelf houden.

Zwitserland associëren we spontaan met skipistes en dus met een klimaat dat ongeschikt is voor wijnbouw. Hoogstens kennen we de Fendant, het après-skiwijntje dat ook dienst doet bij de raclette, de Zwitserse kaasfondue. Maar dat beeld klopt niet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners