Drink een smoothie en red zo de bijen

17/04/13 om 14:40 - Bijgewerkt om 14:40

Bron: Knack Weekend

Innocent drinks lanceert een speciale smoothie om de bijen te redden want die zijn met uitsterven bedreigd.

Drink een smoothie en red zo de bijen

© Innocent Drinks

Het aantal bijenkolonies neemt elk jaar af. Zorgwekkend, want als er geen bijen meer zijn dan komt ons ecosysteem in gevaar en dus ook de mens. Innocent Drinks heeft nu een smoothie uitgebracht 'om de bijen te helpen'. Met elke verkocht exemplaar steun je KonVIB, een vzw die de bijenteelt ondersteunt. De opbrengsten gaa, naar de opleidingen van de KonVIB imkers, de aankoop van nieuwe bijenkorven en nieuwe bijenkolonies kweken.

Bijen in gevaar

Dat het niet goed gaat met de bijen heeft deels te maken met sommige pesticiden die gebruikt worden in de landbouw en die het zenuwsysteem van de bijen aantasten. Ook telen boeren tegenwoordig maar één gewas en dat verstoort het voedingspatroon van de bijen waardoor ze ondervoed geraken.

Daarnaast is er nog een gevaarlijke parasiet, de Varroa mijt. Als deze parasiet een bijenkolonie treft, sterft die bijna helemaal uit. Als de bijen uitsterven dan zullen ook de planten uitsterven die afhankelijk zijn van bijenbestuiving en daarna ook de dieren die de planten opeten en ga zo maar verder. Het is dus hoog tijd om hier iets aan te doen.

Lekker en verantwoord

Albert Einstein had het al veel langer door. "Als de bijen verdwijnen heeft de mensheid maar vier jaar meer te leven", zei de wijze man al enkele jaren geleden. Als je deze zomer dus zin hebt in iets fris denk dan even aan de natuur, en onrechtstreeks aan jezelf, en ga voor een ecologisch verantwoorde smoothie. De Innocent smoothies zijn te koop bij Delhaize en Delitraiteur. (AV)

Lees meer over:

Onze partners