Drie mosselvragen aan sterrenchef Syrco Bakker

10/07/15 om 11:37 - Bijgewerkt om 11:41

Syrco Bakker, rechterhand van Sergio Herman en de chef van sterrenrestaurant Pure C, is een absolute mosselfan. Dat bleek al tijdens de lunch die hij bereidde tijdens de eerste mosseloogst gisteren en dat blijkt opnieuw uit hoe hij antwoordt op enkele snelle vragen.

Drie mosselvragen aan sterrenchef Syrco Bakker

Syrko Bakker aan het werk tijdens de eerste mosseloogst. © Eva Kestemont / Thomas Anthoni

Met welke soort mosselen werk je het liefst?

"Met de Extra mosselen: die zijn niet al te groot, maar mooi fijn. En bovendien is hun smaak top."

Welke ingrediënten horen voor jou ontegensprekelijk bij mosselen?

"Dat kan heel uiteenlopend zijn: er zijn verschillende natuurlijke aromaten en specerijen die heerlijk passen bij mosselen. Het belangrijkste is de dosering ervan, zodat de mooie smaak van de mosselen overeind blijft."

Waarom zijn mosselen zo gigantisch populair in België denk je?

"Omdat Belgen levensgenieters zijn en ze kwaliteit en topsmaken prima weten te waarderen."

(EK)

Onze partners