Drie maal oneindig aperitieven met tapas

© iStock

Niets gezelliger dan aperitieven, maar na de dorst komt steevast de honger. Drie adresjes waar je oneindig kunt genieten.

1. Ona

Ona is een heerlijke, ongedwongen wijnbar waar alles klopt. Het soort plek waar je gaat aperitieven, om je dan al snel te realiseren dat je eigenlijk gewoon wil blijven zitten om rustig de dag te laten voorbijkabbelen. De charmante, jonge, gepassioneerde uitbaters zochten een erg mooie, persoonlijke selectie wijnen uit en serveren enkele precieze tapas, meestal met lokale ingrediënten.

Nederkouter 71, 9000 Gent, 0473 28 80 66, ona.gent

Drie maal oneindig aperitieven met tapas

2. Las Mañas

In Spanje hebben ze aperitieven tot een kunstvorm verheven. Las Mañas is al drie generaties een instituut in Antwerpen, en wat begon als een routier voor Spaanse truckers, is uitgegroeid tot een cultureel-gastronomisch centrum dat de Spaanse eetcultuur predikt. Aperitieven met tapas kan hier bijna een dagtaak worden, terwijl je proeft van cava, sherry, vermout, cider en ander Spaans moois.

Ankerrui 42, 2000 Antwerpen, 03 231 72 20, lasmanas.be

Drie maal oneindig aperitieven met tapas
© .

3. ’t Werftje

’t Werftje is een oud visserscafé uitgebaat door een bezielde ex-visser in Zeebrugge. Geen betere plek om je te parkeren, in de winter aan de kachel en in de zomer buiten in de heerlijke zeelucht. Hier proef je het beste uit onze Noordzee in tapasvorm, kraakvers en met kennis van zaken bereid. Een unieke plek aan onze kust omwille van het ongedwongen karakter. Typisch van bij ons.

Werfkaai 29, 8380 Zeebrugge, 0497 55 30 10, twerftje.be

Drie maal oneindig aperitieven met tapas
© .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content