Drie desserts met rode neuzen

05/04/12 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Bron: Knack Weekend

Ze zijn kegelvormig en roodpaars van kleur, met een krokant omhulsel en een mals hart. Rode neuzen! Met deze ouderwetse snoepjes kunnen ook lekkere desserts bereid worden. Drie voorbeelden.

Drie desserts met rode neuzen

De rode neus - ook pastoorshoedje of in de taal van Voltaire cuberdon genoemd ' is typisch Belgisch snoepgoed en uniek in zijn soort. Deze kegelvormige lekkernij is het resultaat van de geslaagde versmelting van suiker en Arabische gom.

De precieze ontstaansgeschiedenis van de rode neus is moeilijk te achterhalen. Maar volgens oude verhalen zou die heerlijke zoetigheid aan het begin van de negentiende eeuw in België uitgevonden zijn door een geestelijke. Vandaar dat 'pastoorshoedje', een naam die nog steeds wordt gebruikt.

Tot op vandaag wordt deze lekkernij nog steeds op een ouderwetse, ambachtelijke manier gemaakt. Vaak door mensen die echt gepassioneerd zijn door die rode neuzen.

In de keuken kunnen met rode neuzen smakelijke desserts bereid worden. Drie voorbeelden. (DB)

Onze partners