Dossier eerlijke chocolade

© Getty Images/iStockphoto





10 alternatieve chocoladebestemmingenTop 10

10 alternatieve chocoladebestemmingen

Ontdek alles over de oorsprong van chocolade in Mexico, wandel door Sydney aan de hand van enkele bijzondere choco-hotspots, bezoek het 'Casa del Cioccolato' in Perugia.... Expedia speurde de wereld af naar verrassende plekjes voor chocoladeliefhebbers.




Verdrijf de kou, slurp chocolademelk: 7 originele receptenCulinair

Verdrijf de kou, slurp chocolademelk: 7 originele recepten

Een nieuwe grijze week. Het heeft gevroren. Een vervelende dag op het werk, of juist een herfstige boswandeling. Hoeveel redenen heb je nog nodig om jezelf te trakteren op een kop dampende chocolademelk? We geven je er alleszins nog een: dit artikel, vol originele recepten.



Mango's worden de nieuwe chocoladeCulinair

Mango's worden de nieuwe chocolade

Onderzoekers van de Universiteit van Bangor ontdekten dat mangoboter alle nodige kwaliteiten heeft om cacaoboter te vervangen. Dat is goed nieuws voor chocoladeliefhebbers want cacao wordt schaars, waardoor kwaliteitschocolade een delicatesse dreigt te worden.






Chocolade voor fijnproevers: een handleidingCulinair

Chocolade voor fijnproevers: een handleiding

Vandaag is chocolade veel meer dan een lekkernij voor kinderen. Steeds meer neemt het een plek in als luxeproduct waarvan kenners aan de hand van de smaak kunnen bepalen waar de cacaoboon vandaan komt. Dankzij deze handleiding word ook jij chocolariër!



Vijf chocoladerecepten die je zware dag meteen doen vergetenCulinair

Vijf chocoladerecepten die je zware dag meteen doen vergeten

Sommige dagen zit het je gewoon niet mee en is het enige dat je kan doen wachten op morgen, de dag dat alles wel goed zal komen. Hoe kan je dat beter doen dan met een dekentje, een hersenloze film en een lading razendsnelle chocoladegerechten?



Chocolade is te goedkoop: cacaoboer leeft onder armoedegrensCulinair

Chocolade is te goedkoop: cacaoboer leeft onder armoedegrens

Het rapport van de Cacaobarometer 2015 heeft gesproken: de cacaoboer kan zijn brood niet verdienen met chocolade en bestaande initiatieven zijn niet voldoende om het probleem aan te pakken. Alle spelers in de keten moeten hun verantwoordelijkheid dragen en actief op zoek gaan naar oplossingen.