Doe-het-zelf-foie-gras voor de feestdagen

18/12/14 om 13:18 - Bijgewerkt om 16:43

Speciaal voor de feestdagen diversifiëert Colruyt in foie gras met een DIY-variant van de delicatesse, die je klaarmaakt naar je eigen smaak.

Doe-het-zelf-foie-gras voor de feestdagen

© gf

Voor de feestdagen pakt Colruyt uit met foie gras van Maistres Occitans die liefhebbers van de delicatesse zelf kunnen bereiden. De eendenlever is voorverpakt, maar de afwerking doe je volledig zelf volgens je eigen smaak.

De bereiding is simpel, maar je moet er wel minstens 24 uur op voorhand aan beginnen als je - bijvoorbeeld op kerstdag - een 'self made' foie-gras-toastje als hapje wil serveren.

Dit zijn de handelingen: haal een uur op voorhand de eendenlever uit de koelkast, leg in een terrine en besprenkel met 2 cl port of armagnac. Duw aan, dek af. Bak 40 minuten au bain-marie in de oven op 150°C. Duw opnieuw aan, verwijder het overtollige vet. Laat afkoelen. Zet nog één à twee dagen in de koelkast. Serveer bijvoorbeeld met een takje aalbessen of uienconfituur met toast. (34 euro voor ca. 450 g).

De doe-het-zelf-foie-gras is verkrijgbaar in Colruyt. (DB)

Onze partners