Deze rumcocktail won prestigieuze Havana Club Grand Prix 2016

© .

Vorige week werd Cuba overspoeld met veelbelovende bartenders die er het beste van zichzelf lieten zien op de Havana Club Cocktail Grand Prix 2016. Het aanbod lekkere drankjes was immens, maar er kan er maar één de beste zijn, en dat is deze cocktail geworden. (Please do try it at home.)

De winnaar werd Amaury Cepeda met zijn cocktail Cunyaya, een naam die verwijst naar de eerste suikerrietpers ooit uitgevonden door de Cubanen. Dat hij de beste Cubaanse cocktail maakte van de hele competitie, is misschien niet helemaal verwonderlijk: de man is geboren en getogen op het eiland.

Cunyaya

Ingrediënten:

  • 45 ml Havana Club 7 años
  • 5 ml honing
  • 7,5 ml oranjebitter
  • 60 ml vers suikerrietsap
  • 2 scheuten Essence of Cuba Island Fruit bitters

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten en giet over ijs.
  2. Schenk in een kop van klei en serveer dat op een tabakblad.
  3. Werk af met een stuk suikerriet en een spiraal van de schil van een bittersinaasappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content