Deze herborist kweekt eetbare planten en bloemen: 'Omdat ik alles zelf uitprobeer, levert dat soms buikpijn op'

04/04/17 om 14:37 - Bijgewerkt op 11/12/17 om 18:05
Uit Knack Weekend van 05/04/17

David Van Steenkiste werkte tien jaar als kok, en één als herborist voor Pure C. Hij kweekt en plukt met Herbas kruiden en eetbare bloemen voor restaurants en cocktailbars.

"Munt en bieslook, daarvoor moet je niet bij mij zijn. Ik kweek speciale kruiden en ga ook op pad om ze te gaan plukken. Zeewier, bijvoorbeeld. Ik heb tien jaar als kok gewerkt, maar die lange dagen zijn zwaar. Pure C, het restaurant van Sergio Herman, vroeg me om als herborist aan de slag ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners