Dessert op basis van chocolademousse met compote van duindoornbes en pistache-ijs

© Kris Vlegels

Tweesterrenchef Viki Geunes van restaurant ’t Zilte verklapt een van zijn recepten bereid met de Chef XL Titanium.

Pistache-ijs

Ingrediƫnten

600 g melk, 60 g pistachepasta, 145 g dooiers, 125 g suiker, 250 g room

Zo maak je het

  • Klop de dooiers en de suiker met de powergarde in de mengkom van de Chef XL Titanium. Ga door tot je een heel luchtig mengsel krijgt.
  • Meng de melk, de room en de pistachepasta tot een geheel. Giet hier het suikermengsel bij en verwarm tot 85Ā°C in een pan.
  • Laat het mengsel afkoelen. Draai daarna af in de ijsbereider (optioneel accessoire) – die we eerst 24 uur in de vriezer hebben geplaatst – gedurende 20 minuten, tot het ijs mooi egaal is.

Compote van duindoornbes

Ingrediƫnten

500 g ontpitte duindoornbes, 30 honing, 40 g suiker, 1 vanillestok

Zo maak je het

  • Zet de ontpitte duindoornbes op het vuur met de honing, de suiker en een vanillestok.
  • Laat zachtjes sudderen gedurende 15 minuten.
Dessert op basis van chocolademousse met compote van duindoornbes en pistache-ijs
Ā© Kris Vlegels

Chocolademousse

Ingrediƫnten

75 g dooiers, 40 g suiker, 210 g melk, 120 g + 670 g room, 10 g gelatine, 515 g Manjari chocolade

Zo maak je het

  • Klop de dooiers en de suiker met de powergarde in de mengkom van de keukenrobot tot je een heel luchtig mengsel krijgt.
  • Verwarm dit mengsel samen met de melk en 120 g room tot 85Ā° C, meng er de gelatine en de chocolade onder.
  • Klop 670 g room half stijf in de Chef XL Titanium en spatel deze met de fold tool onder het mengsel als dit afgekoeld is.
  • Verdeel de mousse in vormpjes en steek deze gedurende drie uur in de vriezer.
  • Haal uit de vriezer en werk af met de duindoornbescompote, het pistache-ijs en chocoladevlokken.