Deense Glögg

05/02/16 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:17

Gezellig met vrienden en familie rond de tafel met de warme gloed van kaarslicht en een heerlijke Glögg.

Deense Glögg

© iStockphoto

Geef je waardering

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • 3 liter rode wijn
  • 250 gram kruidnagel
  • 0,5 fles brandewijn
  • 1,5 liter Glögg extract
  • 2 hele kaneelstokjes
  • De hele schil van een sinaasappel

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een grote pan. Verwarm op een laag vuur maar laat de wijn niet koken. Laat 1,5 uur sudderen op een laag vuur. Haal het mengsel door een zeef. Serveer de Gløgg warm.

Tip van Søren van Paludan: Wij voegen geschaafde amandelen en rozijnen toe aan de Gløgg, die een aantal maanden in een pekel van gekruide rum hebben gelegen.

Bron: Hotel.info

Lees meer over:

Onze partners