De vrouw die je alles wil leren over lékkere olijfolie: 'Laat je niet leiden door romantiek of authenticiteit'

29/05/18 om 08:10 - Bijgewerkt om 08:14

Olijfoliesommelier en aankoper bij speciaalzaak Oil & Vinegar Wilma van Grinsven-Padberg is stellig: de meeste keukenkasten bevatten slechte olijfolie. Komend najaar verschijnt haar boek over het vloeibare goud, hier geeft ze al een voorproefje van wat je eigenlijk écht moet weten.

We zijn het al redelijk gewoon voor wijn, bier en water, maar een sommelier voor olijfolie: daar hebben de meeste mensen nog nooit van gehoord. Dat is niet onlogisch, want er zijn er helemaal nog niet zoveel. Een hoofdzonde, aldus Wilma van Grinsven-Padberg, de aankoper van Oil & Vinegar en een van de eerste olijfoliesommeliers ooit, want er moeten dringend een aantal misverstanden over het gouden vet de wereld uit geholpen worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners