De Vrienden van de Smaak tafelen op een mijnterril

20/06/17 om 16:55 - Bijgewerkt op 22/06/17 om 11:57
Uit Knack Weekend van 21/06/17

Een unieke locatie. Een lange tafel. Een topchef uit de regio. En misschien wel het mooiste panorama van België. 'Vrienden van de Smaak' trok voor deze editie naar de mijnterrils in Maasmechelen.

Dit is hoe ik het altijd gedroomd heb." Organisator Didier Bastiaens glundert terwijl hij zijn gasten ontvangt op de binnenplaats van een oude schachtbok. Buiten swingen de temperaturen de pan uit, er is geen wolk te bespeuren en een uniek stukje natuur wacht als locatie voor zijn rondreizende dinerconcept. Het is de eerste keer dat een tafel wordt gedekt boven op de begroeide mijnterril van het beschermde natuurrreservaat Connectera in Maasmechelen. Een honderdtal gastronomen wordt er samengebracht voor een vijfgangendiner op basis van producten uit de streek.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners