Ruth Goossens
Ruth Goossens
Hoofdredactrice van Knack Weekend
Column

06/06/17 om 15:34 - Bijgewerkt op 13/06/17 om 10:41
Uit Knack Weekend van 07/06/17

De smaak van het geheugen: 'Iets lekker vinden, speelt zich meer af in je hoofd dan in je mond'

Hoofdredactrice Ruth Goossens over hoe onze smaak evolueert: 'Het zijn vooral fijne herinneringen, al dan niet voorzien van een vleugje nostalgie, die ervoor zorgen dat een bepaalde bereiding ons lievelingsgerecht wordt.'

Van eten word ik blij. Niet alleen van wat er op mijn bord komt, maar van de hele sfeer en belevenis. Mijn tafelgenoten, de omgeving, de muziek op de achtergrond, ze bepalen mee hoeveel ik van mijn maaltijd geniet. Een verzorgde lunch of een uitgekiend diner zijn mijn favoriete manier om me even te ontspannen tijdens of na een drukke werkdag.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners