De nieuwe koffiesmaken van Douwe Egberts

27/06/12 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Bron: Knack Weekend

Koffiespecialist Douwe Egberts heeft zijn gamma van filterkoffie uitgebreid met vier nieuwe melanges in een modieuze, hersluitbare verpakking.

Enkele tips van Meesterkoffiebrander van Douwe Egberts om de perfecte koffie te maken:

Spoel je koffiefilter, kopje en koffiepot met warm water zodat ze wat opwarmen.

Zet een papieren filter in je koffiefilter.

Voeg per kopje ongeveer 7 gram koffie van gemiddelde maalgrootte (grootte van een zandkorrel) in de filter.

Voeg er een klein beetje heet water aan toe (zorg dat het niet te lang gekookt heeft!), bevochtig de gemalen koffie een beetje en wacht 30 seconden.

Voeg de rest van het water toe in het midden van de gemalen koffie, kijk hoe de koffie zich ontpopt en snuif het aroma op!

Wacht tot je koffie de voor jou juiste proeftemperatuur heeft (dit is persoonlijk) en slurp je versgemaakte koffie via een lepeltje of direct uit het kopje op. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat door het 'geslurp' de koffiesmaken je mond helemaal doorgaan zodat al je smaakpapillen getoetst worden en je de volle smaak van je koffie kan proeven.

Het hele proces zou maximum 5 minuutjes van je tijd nemen maar zorgt ervoor dat je geen bittere nasmaak krijgt.

Neem je favoriete kopje, giet je koffie uit en geniet!

Onze partners