De groenterevolutie: 'De gastronomische toekomst is aan de flexitariërs'

24/05/18 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:55

Drie sterrenchefs pleiten voor een keuken met meer groenten, maar willen vlees niet afschaffen. 'Al kan een echte maaltijd ook compleet zijn zonder.'

De tijd dat groenten in de gastronomie louter ter decoratie of bordvulling dienden, is definitief verleden tijd. Een nieuwe generatie chefs plaatst groenten op gelijke hoogte met vlees en vis en experimenteert naar believen met de vruchten van Moeder Natuur. Plantaardige restaurants rijzen als paddenstoelen uit de grond en ook de consument staat steeds meer open voor nieuwe smaken. Maar liefst 44 procent van de Belgen eet bovendien nu minder vlees dan een jaar geleden, zo bleek uit een recente studie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners