De festivalmenukaart: wat schaft de pot tijdens WECANDANCE?

09/08/16 om 14:07 - Bijgewerkt om 14:33

WECANDANCE speelt in op meer dan de muziek alleen: ook de locatie, de fashion en het eten zijn volwaardige aspecten voor het festival. We namen alvast een kijkje in de menukaart.

De festivalmenukaart: wat schaft de pot tijdens WECANDANCE?

Essence © .

Wat

WECANDANCE is een waar 'belevingsfestival' op het strand van Zeebrugge. Nóg belangrijker dan de muziek, het diverse food aanbod of het modeluik apart, is de totaalbeleving: muziek, eten, drank, mode en sfeer vullen elkaar perfect aan. Elk aspect is dan ook even belangrijk op dit festival en wordt tot in de puntjes verzorgd om zo mee te bouwen aan een totaalervaring.

Elk jaar is er een nieuw thema, en dat werd deze editie WECANDANCE in space. Kan je het je al voorstellen: het zand tussen je tenen, de underground muziek in je oren, een spacey look in je outfit en origineel festivaleten in je maag?

Aanbod

Het aanbod op WECANDANCE is niet alleen erg uitgebreid, maar ook erg goed: het festival kon verschillende internationaal befaamde chefs om zich heen verzamelen die hun signature dishes festivalproof maakten.

Een eerste grote naam die het komende weekend van het strand een culinaire hotspot maakt, is The Jane. Sergio Herman en Nick Bril sluiten tijdelijk de deuren in Antwerpen en verkassen met hun crew naar het strand van Zeebrugge om er een vijfgangenmenu te koken. Bovendien zal Pure C spacey cocktails shaken.

De Oesterput

De Oesterput © .

Iets minder high level, maar zeker even verbluffend lekkers vind je verderop het festival. Maar liefst vijftien standjes zorgen dat je het festivalterrein niet verlaat met een lege maag en tien gespecialiseerde cocktail-, taart- en, sap- theebars verzorgen dat tikkeltje extra. Wij mochten al proeven: de signature dish van het veganistische Essence ("Verbluffend"), een wagyu-burger van blvd. ("Hierna kunnen we wel gaan dansen"), een zwarte pizza van Il Capriani ("Spacey!") en de groot uitgevallen macaron van Joost Arijs("De hemel. Dit moet de hemel zijn.") en slikten een caffeïnepil van Het Moment (weinig woorden, véél daden). Zoveel lekkers vraagt om een uitgebreide beeldslider.

Specialiteiten / Nieuwigheden

De formule van vorig jaar was zo'n succes dat de festivalorganisatie besloot daar niet te veel aan te veranderen. Al zijn de signature dishes van de food partners net als vorig jaar wel aangepast aan het thema.

Belofte van de organisatie

"WECANDANCE benadert eten op een ander niveau." Het is er meer dan gewoon maagvulling, het is een conversatiestarter op de sociale media en een manier om foodies te verenigen.

Duurzaamheidsgehalte

Het CO2-neutrale festival vindt haar ecologische voetafdruk erg belangrijk. Daarom worden er in de food market standaard biologische producten gebruikt en serveren alle kraampjes in recycleerbaar servies.

Joost Arijs

Joost Arijs © .

Ook de kraampjes apart doen elk veel moeite om duurzaam lekkers te serveren. Zo is de vis die Jean sur Mer gebruikt duurzaam gevangen, serveert Essence veganistische gerechten, koopt Sander Jan Beirens zijn seizoensproducten bij lokale telers en gebruikt Chyl uitsluitend biologische producten, terwijl die ook nog eens hun afvalverbruik naar beneden willen halen.

Muzikale snoeperijen

Lekker eten op een festival is altijd goed nieuws, maar ook de muziek is behoorlijk belangrijk. WECANDANCE mikt op een exclusieve beleving en verdeelt verschillende lokale en internationale underground artiesten over vier podia en bijhorende dansvloeren. Enkele namen zijn Monsieur Moustache, Neon, Faisal, (DJ) Nick Bril, Zoey Hasselbank, L. Bossa, Dixon, Young Marco en Jean Le Rouge.

WECANDANCE 2016 vindt plaats van 13 tot 14 augustus op het strand van Zeebrugge.

Onze partners