De Bistronoom uit Oostende beste bierrestaurant ter wereld

De internationaal gerenommeerde website RateBeer.com zet het Oostendse restaurant De Bistronoom op de eerste plaats van de lijst van beste bierrestaurants en beste bierbestemmingen ter wereld. Het is de eerste keer dat een Belgisch restaurant zo hoog scoort.

Twee bierrestaurants uit de Verenigde Staten, The Lion’s Pride (uit Brunswick) en Pub & Restaurant (uit Lovell) vervolledigen de top-3. Een ander Belgisch adres, De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw, staat op nummer vijf, net na Sergio’s World Beers uit Louisville, Kentucky.

Door het hoge waarderingscijfer (96,9) is De Bistronoom meteen ’s werelds beste bierbestemming. In deze lijst is ons land ook goed vertegenwoordigd: restaurant De Heeren van Liedekercke (achtste plaats), brouwerij Alvinne uit Moen (negende) en geuzeherberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen (tiende) staan alledrie in de top-10.

In De Bistronoom staat de 28-jarige ladychef Stefanie De Vos achter het fornuis. Biersommelier Christophe Pelfrène (44) staat in de zaal. Het duo runt het restaurant sinds april 2009. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content