Dagelijks bezoek aan hetzelfde restaurant: 'Als iets goed is, waarom het dan anders doen?'

06/06/17 om 15:34 - Bijgewerkt op 08/06/17 om 12:01
Uit Knack Weekend van 07/06/17

We kunnen niet allemaal culinaire avonturiers zijn. Hoeft ook niet. Deze mensen zitten bijna dagelijks op dezelfde plek, aan dezelfde tafel, hetzelfde gerecht te eten. En daar genieten ze met volle teugen van.

Chantal Acda is muzikante. Ze eet minstens drie keer per week een flatbread met makreel in Bart Vert in Berchem.

"Ik doe dat al heel mijn leven lang, altijd opnieuw hetzelfde gerecht bestellen op restaurant. Als ik ergens kom en ik vind iets lekker, dan zoek ik niet verder. Raar eigenlijk (lacht). Het bewijst dat ik twee extremen in me heb. Ik ben iemand die veel spanning nodig heeft, maar ik grijp ook erg terug naar vertrouwde dingen. Die hang naar het bekende komt het meest tot uiting in wat ik eet en waar ik op vakantie ga. Ik ben al ontelbare keren naar IJsland gereisd en ga elk jaar terug naar dezelfde plek op Terschelling."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners