D’Oude Pastorie beloond met eerste Michelinster

© Facebook

Ook Lochristi heeft een sterrenrestaurant. D’Oude Pastorie in Hijfte sleept een eerste ster in de wacht.

‘Als je met iets nieuws uitpakt, dan kan je het beter goed doen’: met dit principe in het achterhoofd begonnen Jan Audenaert en Ann Stevens een eigen restaurant in een pastoorswoning uit 1939 in Hijfte (Lochristi). De zaak ging meteen vlot over de tongen en viel in de smaak bij een breed publiek. Tien jaar later wordt het duo en het hele keukenteam terecht beloond met een eerste Michelinster.

Het eerder kleine restaurant kreeg de onderscheiding vanwege ‘de lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken’, aldus de jury.

Zowel Jan Audenaert als Ann Stevens volgden les aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Ze werkten hun vaardigheden verder uit in het gastronomische restaurant de Lijsterbes in Berlare: Jan in de keuken en Ann in de eetzaal. In het D’Oude Pastorie gaat Jan creatief minutieus te werk met verse, seizoensgebonden eersteklasproducten. Alleen het beste komt op het bord. En in de keuken wordt de lat elke dag hoog gelegd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content