Curry van Welshe lamsschouder, gegrilde aubergines en farata

15/09/17 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Curry van Welshe lamsschouder, gegrilde aubergines en farata

© Frédéric Raevens

Geef je waardering

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Voor de marinade:

  • 1 pot yoghurt, 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl knoflook / gembermengsel
  • zout, peper, olie
  • 1/4 tl chilipoeder, kaneel, komijn

Voor de curry:

  • 1 Welshe lamsschouder
  • 2 el geraspte kokosnoot
  • korianderzaad, komijn, peper, kardemom, kruidnagel, olie
  • 2 grote uien, 3 teentjes knoflook
  • 1/4 tl kurkumapoeder, kaneel
  • 4 tomaten, korianderbladeren
  • 4 aubergines

Voor de farata:

  • 250 g bloem, 150 g water
  • 1 snufje zout, 1 el olie

Bereidingswijze

De avond tevoren: meng alle ingrediënten van de marinade, giet het mengsel op het vlees en laat de hele nacht marineren.

De dag zelf: rooster lichtjes de geraspte kokosnoot, de korianderzaadjes, komijn, peper, kardemom en kruidnagel. Verhit 3 lepels olie, fruit de uien en de knoflook, voeg het kruidenmengsel toe. Kleur het vlees, voeg alles samen, doe de tomaten, kurkumapoeder en kaneel erbij samen met een scheutje water. Laat 2 uur sudderen.

Gril de aubergines. Bestrooi ze op het laatste moment met koriander.

Serveer met farata (Indisch brood). Doe daarvoor de bloem en het zout in een kommetje, voeg water toe, meng goed, werk af met olie. Laat 30 minuten rusten. Vorm 4 deegballetjes en rol ze uit met een deegrol. Bak in een pan op een zacht vuur.

Onze partners