Wim Ballieu luidt revolutie Vlaamse gehaktbal in

maandag 07 mei 2012 om 10u25

Wim Ballieu, de presentator van het VT4-programma ‘Goe Gebakken’, opent een pop-upshop in Gent. In de tijdelijke winkel Balls & Glory zal hij drie dagen per week gevulde Vlaamse gehaktballen serveren.

Balls & Glory is een nieuw, door Wim Ballieu bedacht foodconcept. In de tijdelijke Gentse foodshop ligt de focus op de Vlaamse gehaktbal en het authentieke ambacht van het draaien van gehaktballen. Een liquide vulling zorgt voor een moderne twist en de merkwaardige vorm van de gehaktballen leverde al de bijnaam ‘zoute cupcakes’ op.

Als slagerszoon rolde Wim Ballieu in het verleden al heel wat gehaktballen. Aan de familiezaak Alfin, een slagerij, voegde hij zes jaar geleden een exclusieve cateringservice toe. Nu moet zijn werk bij de cateringservice Alfin plaats maken voor zijn eigen zaak. De tv-kok benadrukt wel dat hij de nieuwe zaak zal blijven combineren met zijn tv-programma ‘Goe Gebakken’. “Ik hou van die schwung. Het is no-nonsense koken. Lekker bakken, spelen met kleuren en vormen en een gezellige sfeer creëren”, vertelt Ballieu over het bakprogramma dat hij presenteert.

Boulet en Vedette 

Ballieu zal met zijn nieuwe zaak trouwens ook aanwezig zijn op verschillende evenementen zoals Track en de Gentse Feesten. Tijdens de kunstmanifestatie Track zullen internationale kunstenaars in verschillende wijken van Gent kunst creëren en de dialoog aangaan met voorbijgangers. Balls & Glory zal er gehaktballen serveren onder de slogan ‘Boulet en Vedette’.

De pop-upshop, die tijdens de evenementen ook ’s avonds open zal zijn, sluit zijn deuren op 1 september. Onmiddellijk daarna zal Ballieu een permanente Balls&Glory-shop openen op een vaste locatie, die nog niet bekend is. (JK)

Vanaf 2 mei kan je terecht voor een gevulde boulet of zoute cupcake in de pop-upshop Balls & Glory in de Sint-Jacobsnieuwstraat 103 in Gent. De winkel is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Op 1 september sluit Balls & Glory de deuren op deze locatie. Onmiddellijk daarna opent een permanente winkel op een nog onbekende locatie. Intussen kan je terecht op de facebookgroep of op de website, die binnenkort online komt.

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

 

Reacties

mark hebbelinck | 21 juli 2012

Amai, 5 euro voor een bal gehakt. Toegegeven het was lekker maar verdomd duur.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

 

Whitepapers

Meeste reacties