Sushi-keten legt recordbedrag neer voor tonijn

zaterdag 05 januari 2013 om 10u15

Een 222 kilo zware blauwvintonijn is in Japan voor het recordbedrag van 155,4 miljoen yen (zo'n 1,3 miljoen euro) onder de hamer gegaan.

Het ging om de eerste veiling van het nieuwe jaar op de Tsukiji vismarkt in Tokio. Kiyoshi Kimura, de voorzitter van een groot sushi-restaurantketen, legde een slordige 700.000 yen (meer dan 6.000 euro) per kilo neer. 'Het was een beetje duur', werd Kimura geciteerd door het persbureau Kyodo.

Het bedrag verpulvert het vorige record, dat een jaar geleden werd gevestigd door dezelfde koper. Toen betaalde hij 156,49 miljoen yen voor een dier van 269 kilo. Nergens wordt zoveel blauwvintonijn gegeten als in Japan. De overbevissing heeft al wereldwijd tot kritiek geleid. (Belga/DB)

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

guido de raeymaecker | 5 januari 2013

Zot zijn doet geen zeer.Ik heb al bijna alle tonijnsoorten gevangen en gegeten,ook als sushi; meestal verser dan vers aan boord.Nu moeten ze mij maar eens vertellen wat dan wel het verschil in prijs wettigt tussen rauwe blauwvin en, zeg maar,rauwe geelvin,langstaart of kawakawa?Ik proef niks verschil .Het resultaat van deze waanzin is wel dat het blauwvinbestand vandaag niet eens een schaduw is van pakweg 30 jaar geleden en toen ging het al serieus bergaf.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

 

Whitepapers

Meeste reacties