Lekkere recepten voor een gezonde lunchbox

donderdag 30 augustus 2012 om 15u25

De tijd dat de brooddoos een banale, rechthoekige doos was of dat boterhammen gewoon in aluminiumfolie verpakt werden, is lang voorbij. Tegenwoordig is er op de speelplaats een waar opbod te bespeuren van de meest trendy lunchboxen.

‘Brooddoos’ is een achterhaalde term geworden. De recipiënten waarin kinderen nu hun lunch vervoeren zijn minivaliesjes, picknickmandjes, dozen met ingebouwde koelelementen of bijbehorend bestek, minithermosflesjes... tot en met de nieuwste rage uit Japan: de bentobox (meer geschikt voor tieners, want zwaarder en met een grotere inhoud). Dat allemaal in de meest oogverblindende kleuren, patronen en materialen.

Ook de inhoud is met de jaren mee geëvolueerd: kinderen willen niet langer een boterham met kaas of choco. Neen, ze willen slaatjes, broodjes met zelfgemaakte smeersels (op basis van bonen, blikvis, noten, enz.), huisgemaakt gebak, wraps, koude omeletten en noem maar op. Ze hebben wel een punt: als ouders willen we onze kinderen afleren om junkfood te eten. Maar dan moeten we daar wel iets voor in de plaats stellen.

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

 

Whitepapers

Meeste reacties