Bier 'VanderGhinste Oud Bruin' heruitgebracht volgens recept uit 1892

woensdag 07 maart 2012 om 16u04

Brouwerij Bockor lanceert opnieuw de roodbruine tripel 'VanderGhinste Oud Bruin' volgens het authentieke recept die de uitvinder in 1892 gebruikte.

Brouwerij Bockor lanceert 'VanderGhinste Oud Bruin', een tripel volgens het recept dat stichter Omer Vanderghinste in 1892 gebruikte toen hij in Bellegem z'n eerste bier brouwde. Bockor wil met het bier inpikken op de waarde die consumenten hechten aan authentieke producten.

Streekproduct

"VanderGhinste Oud Bruin" is een typisch Zuid-West-Vlaams roodbruin bier dat nu opnieuw gelanceerd wordt als streekproduct. Dat de consument in binnen- en buitenland meer dan ooit valt voor producten met een authentiek verhaal, heeft daarbij zeker meegespeeld om het bier weer op de markt te brengen.

Het brouwsel bestaat voor dertig procent bestaat uit bier van spontane gisting dat minstens achttien maanden gerijpt heeft op eikenhouten vaten, ook wel foeders genoemd. Het wordt gemengd met jonger bier om de zuurtegraad naar beneden te halen.

Erkend roodbruin bier

VanderGhinste Oud Bruin is één van de vier erkende Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren. Om die bieren in de kijker te zetten, organiseren de brouwerijen Bockor, Rodenbach uit Roeselare en Verhaeghe uit Vichte op Erfgoeddag, zondag 22 april, de eerste editie van "Rondje Rood Bruin". Het grote publiek krijgt dan de kans gratis de drie brouwerijen te bezoeken en te proeven van de bieren. (Belga/DB)

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:

Heb je culinaire vragen?

Vraag aan Karin

 

Whitepapers

Meeste reacties