Driesterrenchef Jonnie Boer: "Bang om hetzelfde te blijven"

Driesterrenchef Jonnie Boer: "Bang om hetzelfde te blijven"

Eén van de meest baanbrekende Nederlandse chefs is ongetwijfeld Jonnie Boer, eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. De culinaire creatieveling zag de Nederlandse gastronomie veranderen en is misschien wel mee aansprakelijk voor die ommekeer.

Vechtdal producten: trots van eigen bodem

Vechtdal producten: trots van eigen bodem

In het Nederlandse Vechtdal werken boeren, chefs en brouwers samen om smaakvolle en duurzame streekproducten aan te bieden.

Rotterdam: Wereldstad met een markthal

Rotterdam: Wereldstad met een markthal

Rotterdam is sinds 1 oktober een hotspot rijker: een gigantische overdekte marktplaats waar je inkopen kunt doen en gezellig rondkuieren onder een kunstig dak.

Kunst & Streekproducten: Een harmonieus Amelands recept

Kunst & Streekproducten: Een harmonieus Amelands recept

Na een tocht over de Waddenzee naar het eiland Ameland belandt u in een compleet andere wereld, met streekproducten en een snuifje kunst als troeven tijdens uw ontdekkingstocht.

Achterhoek: Aandacht voor wild eten

Achterhoek: Aandacht voor wild eten

In De Achterhoek ken je terecht voor lekkere wildschotels. Vijf adressen van wildrestaurants.

De zilte ideeën van toprestaurant De Kromme Watergang

De zilte ideeën van toprestaurant De Kromme Watergang

Plezier, passie en perfectie. Deze drie woorden vormen de basis in de keuken van Edwin Vinke, chefkok van het gastronomische tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang.

Zeeland rond de Zeeuwse zilte zaligheden

Zeeland rond de Zeeuwse zilte zaligheden

Zeeland maakt in culinair opzicht zijn naam waar: in geen andere Nederlandse provincie is zoveel lekkers uit de zee te proeven.

Culinair Nederland zit in de lift

Culinair Nederland zit in de lift

De tijd dat wat neerbuigend over culinair Nederland werd gesproken is definitief voorbij, met dank aan opkomende keukentalenten, een toenemend aantal sterrenzaken en uitstekende streekproducten die vlotter dan ooit de weg naar het bord vinden.