Sprankelende cocktails om zelf te maken

zaterdag 06 juli 2013 om 16u47

Cocktails zijn alomtegenwoordig. Elke bar, restaurant of lounge heeft vandaag zijn eigen huiscocktail en de echte liefhebbers kunnen cursussen volgen bij gerenommeerde mixologen. Vooral cocktails op basis van verse kruiden, bloemenaroma's en specerijen zijn de laatste tijd populair.

Het is niet zo moeilijk om zelf nieuwe cocktails te bedenken. In de zomer verlangen we immers naar frisse en lichte drankjes. Geen Long Island Iced Tea (met maar liefst vijf verschillende alcoholische ingrediënten), wel een Hawaii Iced Tea met ananassap, single malt whisky en - waarom niet ? - echte thee. Zo loopt u bovendien weinig risico om nadien een kater over te houden aan uw eigen brouwsels.

In de volgende recepten worden de ingrediënten in milliliter uitgedrukt, omdat het om zeer precieze hoeveelheden gaat. Een goede cocktail staat of valt met de juiste verhouding. Proost !

Knack Weekend Culinair-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

   

Reageer

Nieuwsbrief

Op zoek naar menu's met lekkere recepten, culinaire nieuwtjes en goede eetadressen? Schrijf je dan in voor onze smakelijke nieuwsbrieven!

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijkse recepten

Schrijf u in op KnackWeekend wekelijks culinair nieuws

E-mail:
 

Whitepapers