Chocolate week lokt chocoladefans naar Brussel

26/10/12 om 19:23 - Bijgewerkt om 19:23

Bron: Knack Weekend

Van 19 tot 25 november staat Brussel in het teken van chocolade.

Chocolate week lokt chocoladefans naar Brussel

© Thinkstock

Tijdens de Chocolate Week, van maandag 19 tot zondag 25 november in Brussel, staat de Belgische chocolade in de kijker. Tijdens de eerste editie zullen bezoekers onder meer thematische parcours en proefsessies bij chocolatiers en gespecialiseerde ateliers kunnen volgen.

De tien bonnen van de "Chocolat Pass", voor 5 euro te koop, geven toegang tot evenveel proefsessies bij de ongeveer dertig deelnemende chocolatiers. Die bonnenboekjes zijn verkrijgbaar bij de deelnemende chocolatiers en het onthaalbureau van VisitBrussels.

Een twintigtal restaurants zal een week lang de kaart aanpassen aan het thema 'cacao'. De Maltese chocolatier Andrew Farrugio zal tijdens de Chocolate Week het Guinness Book of Records proberen halen, door in chocolade een 34 meter lange trein te bouwen. Eerder bouwde hij al een piano die, met uitzondering van het klavier, uit chocolade bestaat.

Een gemiddelde Belg eet per jaar 9 kg chocolade. Zo'n 32 gespecialiseerde bedrijven en 250 winkels zijn actief in de Brusselse chocoladesector. De sector zorgt in Brussel voor zo'n 850 jobs. (Belga/RDM)

Onze partners